SNEL GELD VERDIENEN MET JE PC!

EuroClix

Hoe begin ik een webwinkel?


Wil je iets serieus opbouwen? Altijd al gedroomd van een eigen winkel maar niet de mogelijkheden om een pand te huren en een flinke dosis voorraad te plaatsen? Dan is het starten van een eigen webwinkel misschien wel de oplossing voor jou! Een eigen webwinkel geeft je de mogelijkheid om van thuis uit te werken en zelfs, zonder voorraad indien je dit wenst. Als je er serieus mee omgaat kan je hier prima een full-time inkomen mee vergaren.

Hoe begin ik een webwinkel: Keuzes maken.

Het begint altijd met keuzes maken. Bekijk de markt op het internet eens en zoek een product wat nog niet te veel aangeboden wordt. Elektronica loopt wel erg goed maar de markt lijkt erin verzadigd. Hou je veel van dieren? Dan kan je prima een online dierenwinkel openen. Eigenlijk kan je het zo gek niet bedenken of je kan het in je webwinkel plaatsen. Jij bent de baas en jij maakt uit wat je wilt verkopen. Zorg er wel voor dat je precies weet wat je wilt gaan verkopen voordat je start anders wordt het al snel een chaos of een teleurstelling.

Hoe begin ik een webwinkel: Opzetten van de webwinkel.

Een webwinkel openen hoeft niet veel te kosten. Sterker nog, je kunt bij verschillende websites zelfs gratis een webwinkel openen. Hou er wel rekening mee dat je hier minder opties en minder ruimte zult krijgen en dat er vaak advertenties van de beheerder op komen te staan. Voor een paar euro per maand kan je echter al een volledig gebouwde webwinkel opzetten die je geheel naar eigen smaak kan indelen en vullen. Er is vaak niet eens kennis van HTML nodig.

Hoe begin ik een webwinkel: Gaan vullen met producten.

De keuze van de branche is gemaakt, de webwinkel is aangemaakt nu zal je moeten beginnen met het vullen van je webwinkel. Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden. Je kan kiezen voor een opslag bij je thuis en direct via je eigen huis leveren aan de klanten maar je kan bijvoorbeeld ook via dropship te werk gaan. Dropshipping houdt eigenlijk in dat je de producten niet thuis hebt maar rechtstreeks laat leveren via de fabriek. Jij verkoopt, jij handelt de betalingen af en betaald dan de dropshipper. Daarna wordt het bestelde product naar de klant verzonden met jouw gegevens erop.

Hoe begin ik een webwinkel: Klanten lokken.

Ja, dat is de moeilijkste zaak van een goede webwinkel. Hoe weten de potentiële klanten je immers te vinden? Je webwinkel staat of valt met een goede content. Met andere woorden, er moet voldoende en relevante tekst op je website geschreven zijn. Dit heeft te maken met Google die dan je pagina gaat rangschikken. De meeste mensen zoeken namelijk via Google en kijken niet verder dan pagina een of twee. Je kunt je positie dus verhogen door duidelijke content op je website te plaatsen.

Vernieuwen is ook erg belangrijk. Maak het liefst dagelijks tijd om je webwinkel up-to-date te houden. Plaats nieuwe artikelen, zorg voor betere teksten enz.

Daarnaast is het ook belangrijk links naar jouw webwinkel te verkrijgen. Dit kan door linkruil met relevante pagina’s maar ook door bijvoorbeeld een onderschrift wanneer je regelmatig op forums komt. Bekijk daarna ook of er startpagina’s zijn die relevant zijn aan jouw webwinkel en probeer hier een link op te krijgen.

Als laatste is adverteren ook een belangrijke kwestie. Er zijn voldoende adverteersites waar je eenvoudig een advertentie kunt plaatsen en bezoekers kunt overhalen om toch echt eens te komen kijken in jouw webwinkel.

Hoe begin ik een webwinkel: Tot Slot.

Hou er hoe dan ook rekening mee dat het hebben van een webwinkel dagelijks werk kost. Niet enkel de webwinkel zelf moet perfect onderhouden worden maar ook de klanten moeten tevreden blijven anders raak je ze al snel kwijt. Zorg dat er veilige betaalmogelijkheden zijn en dat er ook duidelijke voorwaarden vermeld zijn in je webwinkel. Maak je beloftes altijd waar!

Beginnen bij mijnwebwinkel

Wil je een succes van je webshop maken, klik hier