SNEL GELD VERDIENEN MET JE PC!

EuroClix

Geld verdienen met zonnepanelen

Er zijn vele manieren om geld te verdienen, en het installeren van zonnepanelen is er daar één van. Het enige nadeel is dat u eerst geld zult moeten investeren voordat u er echt geld aan kunt gaan verdienen. Hoe meer zonnepanelen u op uw dak heeft staan, hoe meer stroom ze opwekken en hoe meer het u oplevert. Helaas is een investering in zonnepanelen niet bepaald klein te noemen. Voor een oppervlakte van 10 vierkante meter aan panelen bent u ongeveer €3.000 euro kwijt. U kunt echter wel gebruik maken van een subsidieregeling, waarmee u tot maximaal 650 euro terug kunt krijgen op uw investering.

Hoe geld verdienen met zonnepanelen?
Maar als zonnepanelen zoveel geld kosten, wanneer gaan ze dan geld opleveren? Dit vraagt u zich vast af. Met een oppervlakte van tien vierkante meter aan zonnepanelen bespaart u ongeveer €250 per maand op uw elektriciteitsverbruik. Energie van het elektriciteitsnet zal alleen maar duurder worden, dus na verloop van tijd gaat u nog veel meer besparen. Zoals u ziet is de terugverdientijd van zonnepanelen nog minder dan een jaar, zeker als u in aanmerking komt voor de subsidieregeling. Na dat jaar gaan zonnepanelen alleen nog maar geld opleveren. Uw elektriciteitsrekening gaat omlaag, waardoor u veel geld kunt besparen.

Alleen maar besparen?
Maar het blijft niet bij besparen alleen. Als u zonnepanelen op uw dak heeft liggen die meer energie opwekken dan dat u zelf gebruikt is de eigenaar van het stroomnet verplicht deze energie van u over te nemen. Als u dit doet heeft u dus niet alleen gratis stroom, maar krijgt u ook nog eens geld terug van uw energiemaatschappij. En op dat moment bent u dus geld aan het verdienen. Hoe meer zonnepanelen u heeft, hoe meer geld u zult verdienen. Dit geldt echter niet voor bedrijven. De eigenaren van het stroomnet zijn namelijk niet verplicht energie af te nemen van bedrijven die gebruik maken van zonnepanelen. Dit verklaart ook waarom nog niet alle kantoorpanden vol liggen met deze panelen.

Hoe komt u aan zonnepanelen?
De ontwikkeling van zonnepanelen gaat razendsnel. Het is dus van belang om u van te voren goed te laten informeren en verschillende offertes aan te vragen. Niet alleen de prijs van de panelen zal verschillen, ook de opbrengst hiervan. Dankzij de technologische vooruitgang worden de zonnepanelen steeds goedkoper. Daarnaast wordt ook de opbrengst per vierkante meter een stuk beter. Vraag dus zeker offertes aan bij verschillende leveranciers, want de verschillen kunnen behoorlijk groot zijn!

2013 beste jaar voor zonnepanelen
Als u van plan bent zonnepanelen aan te gaan schaffen dan is het aan te raden hier niet al te lang mee te wachten. 2013 is namelijk het beste jaar om tot aanschaf over te gaan. Dit is namelijk het laatste jaar dat er nog gebruik gemaakt kan worden van de subsidieregeling van de overheid. Daarnaast worden er dit jaar absolute bodemprijzen verwacht voor de zonnepanelen. De ontwikkeling gaat namelijk zo snel dat het voor veel mensen interessant wordt om geld te gaan verdienen met hun dak.