SNEL GELD VERDIENEN MET JE PC!

EuroClix

Leven kost geld! Accijnzen gaan omhoog

Men is van mening dat de overheid accijnzen moet gaan verhogen om zo gezond gedrag van mensen te gaan stimuleren. Dit is bekend gemaakt door Taskforce Beheersing Zorguitgaven. Zij hebben een rapport gemaakt voor het ministerie van Volksgezondheid. Dit zou betekenen dat de huisarts onder het eigen risico moet gaan vallen, omdat meer mensen het dan zelf moeten betalen en er zo weer meer geld in de pot van de overheid komt. Het is de bedoeling dat mensen meer eigen verantwoordelijkheid gaan dragen zodat ze gezond blijven.

Doordat de huisarts zelf betaald zou moeten worden, gaan mensen beter nadenken of een huisartsbezoek wel noodzakelijk is. Ook als zij naar de spoedeisende hulp gaan dan moet er een bedrag worden gerekend, ook dan kijken mensen het waarschijnlijk nog even aan en gaan zij echt alleen als het nodig is.

Sigaretten € 0,35 per pakje van 19 stuks
Rooktabak € 0,60 per pakje van 42,5 gram
Bier gaat gemiddeld 10 % omhoog en wijn 15%.

Hoe zouden mensen er over gaan denken en zouden mensen echt gezonder gaan leven? Het is de bedoeling dat hier de komende periode nog veel over gesproken gaat worden zodat duidelijk gaat worden hoe de mensen er zelf over denken, misschien is alleen het ‘zeggen’ al voldoende zodat mensen gezonder gaan leven en minder snel naar de huisarts gaan. 

 

 

U kunt geen reactie plaatsen.