SNEL GELD VERDIENEN MET JE PC!

EuroClix

Wat is affiliatie marketing?

Het is, voordat je jezelf in dit avontuur stort, belangrijk te weten wat affiliatie marketing nu eigenlijk precies inhoudt.

Wanneer je een website wilt gaan opstarten of misschien juist al een website hebt dan kan je hier advertenties gaan plaatsen. De adverteerders betalen je graag een klein bedrag per klik of juist per aankoop via de link die je op jouw website plaatst. Adverteerders hebben hier veel baat bij. De reclame wordt veel verder verspreidt doordat outsiders hun boodschap belangrijk genoeg vinden om op een website te plaatsen. Hierdoor zal de adverteerder een grotere omzet kunnen behalen.

Jij, als affiliatie markering medewerker zult daarvoor vergoed worden. Dit kan gebeuren per klik, dus wanneer iemand via jouw website de desbetreffende reclame aanklikt en gaat bekijken, maar ook per verkoop. De commissie die je hierover kunt verdienen kunnen wel erg verschillen.

De ene adverteerder heeft per klik maar een paar centen over voor jouw werk terwijl de andere adverteerder per verkoop een percentage van de winst van 1-60 % biedt. Het is wel altijd belangrijk te weten dat je niet zomaar aangenomen wordt als adverteerder. Een website die over auto’s gaat zal niets hebben aan advertenties over vakanties en andersom.

Bij affiliatie marketing zijn vier partijen betrokken namelijk:

  • Het affiliatie netwerk oftewel het bedrijf dat zorgt voor de juiste berekening en de uitbetaling aan de adverteerder.
  • De Merchant, dit is de adverteerder.
  • Het agency, dit zijn de personen die contact houden met de affiliatie en de adverteerder.
  • De affiliatie marketeer, dit ben jij. De persoon die de advertenties op zijn website plaatst en hiermee gaat verdienen.

Affiliatie marketing is niet zomaar even snel geld gaan verdienen, je moet duidelijk een stappenplan maken om daadwerkelijk een goede website op te bouwen. Het is mogelijk blokken met advertenties te plaatsen maar ook banners en tekstlinks zijn te integreren. In de praktijk blijkt dat men eerder klikt op een goed geplaatste tekstlink midden in een relevante tekst. Schrijf je bijvoorbeeld over een reisverzekering maak dan in je tekst een link naar een goede adverteerder. Mensen zullen hier sneller op klikken dan op drukke en schreeuwerige reclames.
Het is hard werken. Je moet een goede website maken die zeker professioneel over komt en daarnaast moet je jezelf dwingen om er ook echt regelmatig werk van te blijven maken. Andere reclames plaatsen, je content verbeteren en zo nog meer. Affiliatie marketing kan een prima manier zijn om goed te verdienen. Er zijn genoeg mensen die hier een volledige baan aan hebben. Maar niets is voor niets.