SNEL GELD VERDIENEN MET JE PC!

EuroClix

Wat is pay per click?

Ppc is engels voor pay per click. Wat letterlijk vertaald is: Kosten per klik. Het is een vorm van affiliate marketing, waarbij er per klik uitbetaald word. Hoeveel er word uitbetaald hangt af, van bijvoorbeeld in welke niche je zit (Niche betekend ook wel onderwerp).

Een niche die veel oplevert is bijvoorbeeld hypotheken. In deze markt zit al erg veel concurentie, maar als je eenmaal een paar goeie posities in zoekmachine’s hebt behaald, ben je binnen!

Uitgelegd:
Als je op een website komt, kom je vaak van die grote banners tegen. Deze kunnen van google adsense afkomstig zijn. Als dit zo is en je klikt op zo’n website banner, dan krijgt de website eigenaar een paar cent per klik. Ik zelf heb ontdekt dat je bijvoorbeeld in de niche hypotheken soms wel een paar euro per klik krijgt. Je hebt niet alleen banners, je hebt ook tekst advertentie’s, hier heb je hetzelfde idee, als je erop klikt krijgt de website eigenaar een paar cent. Je kunt advertentie’s van google herkennen aan: Ads door google.

Google Adwords
Als je zelf met een advertentie wilt worden weergegeven op een website, dan kan je je aanmelden bij google adwords. Hieronder staan met rood aangegeven de betaalde advertentie’s in de zoekmachine van google.

De adverteerders betalen google per klik een bedrag om hier te mogen staan. Google krijgt zelf het geld als je in de zoekmachine hierop klikt. Heb je je aangemeld voor google adwords, dan kan je advertentie’s gaan aanmaken, en kun je aangegeven of je je advertentie alleen in de zoekmachine’s wilt hebben of ook op andere website’s die google adsense gebruiken.


Pay per click netwerken
Het grootste netwerk op dit moment is google adsense. Dit netwerk is erg populair omdat het zelf de advertentie’s samenstelt op basis van de inhoud van de website. Heb je bijvoorbeeld een website over afvallen, dan stemt google adsense automatisch zijn advertentie’s af op dit onderwerp. Je kan een hoop instellen in je admin paneel van google adsense, zoals kleuren van je advertentie’s of als je bijvoorbeeld alleen tekstadvertentie’s wilt en of alleen banners.

Verder heb je ook Yahoo publisher, en talloze kleinere ppc netwerken.

Geld verdienen met pay per click
Als je een goedlopende website hebt, kan je hier advertentie’s op plaatsen. Dit raad ik je ook aan, want als je een website hebt die per maand 10.000 bezoekers trekt dan loop je gegarandeerd tientallen euro’s per maand mis. Terwijl je wel kosten hebt van de website. Wat ik niet aanraad is, als je een nieuwe website lanceert hier gelijk allemaal advertentie’s op te plaatsen. Doe dit pas als je ongeveer 30 bezoekers per dag hebt. Je hebt namelijk minder kans op backlinks als je website bomvol advertentie’s staan. Het verkrijgen van backlinks gaat makkelijker als je er geen advertentie’s op hebt staan.